Familia Regală a României, ca instituție regală, desfășoară ample activități de reprezentare publică a națiunii române, în conformitate cu Normele Fundamentale ale Familiei Regale a României.

Începând cu anul 1990, Majestatea Sa Margareta a desfășurat numeroase activități de reprezentare a României. Alături de Alteța Sa Regală, Principele Radu, a reprezentat România în Europa, Asia, America, Africa în peste 350 de vizite diplomatice.

De la înființarea ei în anul 1990 și până în prezent, Fundația Regală Margareta a României a avut filiale și în Marea Britanie, Belgia, Olanda, Statele Unite și Franța, implicându-se astfel în proiecte internaționale în domeniul social, medical, educațional, cultural.

Majestatea Sa Margareta a fost prezentă în Parlamentul României, în ocazii solemne. La Sesiunea solemnă a Camerelor reunite ale Parlamentului a participat în 2006, cu ocazia condamnării regimului comunist, apoi în anul 2014, cu prilejul împlinirii unui deceniu de la intrarea României în NATO. În anul 2011, pe 25 octombrie, a fost prezentă în Parlamentul României alături de Majestatea Sa Regele Mihai cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani. În 2014, a fost prezentă în Senatul României, cu ocazia împlinirii a douăzeci și cinci de ani de la căderea regimului comunist.

Principesa Elena a României este a doua fiică a Regelui Mihai și a Reginei Ana. Alteța Sa Regală este implicată în promovarea intereselor economice și culturale ale României.

Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României, sora Majestății Sale Margareta, desfășoară o activitate artistică amplă în calitate de fotograf profesionist, în România și în alte țări.

Alteța Sa Regală Principesa Maria a României, cea mai mică soră a Majestății Sale Margareta, a acordat în anul 2019 Înaltul Patronaj uneia dintre cele mai vechi organizații caritabile din România, Fundația Copii în Dificultate.

familiaregala