Cerem o nouă Constituție, cea a Regatului României!

Noi, Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, alături de voluntari și simpatizanți, preocupați de necesitatea schimbării Constituției României și a valenței morale incontestabile a instituției monarhiei, dar și de problematica reunirii teritoriilor pierdute în urma pactului Ribbentrop-Molotov - cu precădere Basarabia, dar și Nordul Bucovinei, Ținutul Herța și Bugeac - ca priorități naționale, propunem tuturor candidaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, să semneze și să își asume următorul

Pact pentru elaborarea unei noi Constituții a României, prin transformarea Parlamentului în Adunare Constituantă În viziunea noastră, acest document este generat de creșterea interesului față de monarhie, atât din punctul de vedere al strălucitului trecut istoric, cât și din cel al prezentului.

Foarte important de precizat este că Majestatea Sa Margareta a României, Custodele Coroanei Române și Casa Regală a României se bucură de cea mai înaltă cotă de încredere din 1990 încoace. În ultimii ani, pentru această schimbare au militat zeci de mii de persoane, dar și foarte multe voci politice și din societatea civilă care cer reforma unor instituții ca Parlamentul României, Avocatul Poporului, Curtea Constituțională a României, Consiliul Legislativ etc. - reforme ce se pot realiza doar printr-o nouă Constituție. Considerăm că, la 30 de ani de la căderea comunismului, societatea românească s-a democratizat și responsabilizat suficient pentru a-și reconsidera reflectarea instituțională, dând monarhiei locul care i se cuvine. Solicităm în mod deschis politicienilor care reclamă voturile cetățenilor României să se responsabilizeze și să nu-i mai priveze pe aceștia de dreptul la o istorie corectă, la un reper moral solid și la identitate națională.

Considerăm că este necesar ca toți factorii de răspundere din România să fie promotorii adevărului istoric și ai valorilor etice fundamentale, mai presus de ideologiile de partid. În acest sens, PACTUL PENTRU O NOUĂ CONSTITUȚIE A ROMÂNIEI PRIN TRANSFORMAREA PARLAMENTULUI ÎN ADUNARE CONSTITUANTĂ reprezintă un angajament și un set de măsuri concrete. Asumarea este publică, ceea ce înseamnă că semnatarii oferă o garanție a efortului depus în viitor în acest sens, nu un simplu artificiu electoral menit să extindă numărul votanților.

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, principala voce a societății civile monarhiste, propune oamenilor politici români următoarele:

ASUMARE PUBLICĂ

Susținerea și punerea în practică a ideii ca Parlamentul ales în decembrie 2020, sau la o dată ulterioară, să reia procesul întrerupt în anul 2013 de reformă constituțională, prin transformarea în Adunare Constituantă. Lobby la nivel internațional și intern, pentru anularea tuturor consecințelor pactului monstruos Ribbentrop-Molotov și lăsarea la latitudinea națiunilor suverane a viitorului granițelor lor, în acord cu Actul Final de la Helsinki din 1975, permițând astfel ca poporul român din cele două state, vremelnic republici, România și Republica Moldova, să se reunească sub Coroana României.

Apariții publice în care să susțină proiectele Casei Regale a României, sau restabilirea adevărului istoric cu privire la perioada în care România a fost monarhie constituțională: 1866-1947.

Discursuri la evenimentele organizate de autoritățile locale și centrale, în mass media care amintesc de meritele istorice ale monarhiei și actuale ale Casei Regale a României, ținute cu ocazia sărbătorilor naționale și nu numai.

CULTURAL

Transformarea zilei de 10 Mai - Ziua Independenței și a fondării dinastiei în Zi Națională, alături de ziua de 1 Decembrie;

INSTITUȚIONAL

Exercitarea de lobby în cadrul partidelor politice, în raport cu Parlamentul, Guvernul și Președintele României spre a cataliza formarea deciziei politice care să se fructifice în revenirea la simbolurile de stat din perioada monarhiei constituționale și în valorizarea moștenirii monarhice.

Reluarea dezbaterilor privind noua constituție într-un forum pentru organizațiile societății civile, asemănător cu cel derulat în anul 2013. Politicienii sunt oameni de stat care cunosc istoria celor pe care îi conduc, iar în acest sens, poporul nostru așteaptă ca ei să acționeze în raport cu cunoștințele pe care le dețin.