Palatul Regal

Palatul Regal

se află pe Calea Victoriei, între strada Știrbei Vodă și Biserica Kretzulescu, este simbol al regalității românești și al artei sfârșitului secolului al XIX-lea, ridicat la standarde europene și beneficiind de prima instalație electrică de iluminat în timpul Regelui Carol I. Etajul superior al laturii centrale a fost afectat de un incendiu în 1926.La restaurarea, decorarea și extinderea acestuia a contribuit Regina Maria , care a coordonat echipa de constructori și arhitecți.
Domeniul Regal Peles

Domeniul Regal Peleș

aflat pe valea Prahovei, cuprinde castelul Peleș, construit ca reședință de vară a Regilor României, castelul Pelișor și castelul Foișor, unde s-a născut Regele Mihai I. Domeniul Regal Sinaia a fost construit de Regele Carol I în stil neo-renascentist german.
Palatul Elisabeta

Palatul Elisabeta

este situat pe Șoseaua Kiseleff în interiorul Muzeului Satului, în vecinătatea Parcului Regele Mihai I. A fost construit în perioada interbelică de Principesa Elisabeta a României, prima dintre fiicele Regelui Ferdinand și Reginei Maria. A fost Reședința în București a Regelui Mihai. În prezent este Reședința în București a Majestății Sale Margareta și a Familiei Regale. Palatul Elisabeta găzduiește Expoziția Regală ”Palatul Elisabeta”.
Castelul Săvârșin

Castelul Săvârșin

se află pe Domeniul Regal Săvârșin din județul Arad. Este o clădire în stil neoclasic, cu etaj și balcon. A fost cumpărat de Regele Mihai în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, restaurat în anul 1943 de Regina-mamă Elena. În jurul castelului se găsește un parc cu lac. Majestatea Sa Margareta s-a ocupat de restaurarea castelului și parcului, păstrând stilul propus de Regina-mamă Elena în 1943.
Palatul Kiseleff

Palatul Kiseleff

, denumit și Casa de la Șosea, este situat în Capitală, pe Șoseaua Kiseleff. A fost inclus în Patrimoniul Regal în anul 1910, în timpul Regelui Carol I. În acest palat a copilărit Regele Mihai și a locuit Regina-mamă Elena. .
Castelul Balcic

Castelul Balcic

a fost reședința Reginei Maria din orașul Balchik din Bulgaria, o vilă cu pereți văruiți în alb, acoperișuri de țiglă roșie, construită la ordinul Majestății Sale, în stil italian îmbinat cu stilul turcesc, cu minarete. Aici se găsește și o frumoasă grădină botanică, unică în Centrul și Estul Europei prin colecția impresionantă de calcuși, izvorul sfânt, o cascadă, Puntea Suspinelor, Aleea Vinului.
Castelul Bran

Castelul Bran

, construit pe o stâncă, în pasul Bran-Rucăr, la aproape 30 km de Brașov, este unul dintre cele mai impunătoare monumente istorice din România. La 1 decembrie 1920, Consiliul orășenesc al Brașovului a donat castelul Bran Reginei Maria a României Mari. A fost reședință de vară a Familiei Regale a României, iar Regina Maria a coordonat restaurarea și reamenajarea castelului, acesta fiind unul din locurile sale preferate. Pentru o scurtă perioadă de timp inima Reginei Maria a fost îngropată la Bran.
Castelul Banloc

Castelul Banloc

se află la 50 km de Timișoara, construit în forma literei U, cu ziduri groase, în stil neogotic englezesc. În anul 1935 a fost cumpărat, împreună cu domeniul, de regina Elisabeta a Greciei, sora Regelui Carol al II-lea, care l-a renovat și a locuit aici până în anul 1948.
Arcul de Triumf

Arcul de Triumf

este un monument din București, construit între anii 1921-1922, în pregătirea pentru încoronarea Regelui Ferdinand, renovat în 1935-1936 și, ulterior, în 2014, comemorează victoria României în Primul Război Mondial.În interiorul Arcului este reprezentată lista localităților unde s-au purtat bătălii în Primul Război Mondial.